svētdiena, 2014. gada 28. septembris

Saeima atbalstīja manu likumprojektu par 1991. gada Barikāžu dalībnieku statusu un nodeva to izskatīšanai Saeimas komisijām





Pagājušo ceturdien, 25. septembrī Saeima nodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu „Par 1991.gada barikāžu dalībnieka statusu", kas paredz no 2016. gada apmēram 70 eiro piemaksu barikāžu dalībnieku pensijai.

Likumprojektu izstrādāju kopā ar „1991.gada barikāžu dalībnieku biedrību” un to iesniegusi koalīcijas pārstāvju darba grupa. Likumprojekts paredz izmaksāt ikmēneša pabalstu no Aizsardzības ministrijai budžeta līdzekļiem tādā apmērā un kārtībā, kāds noteikts nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.

Likuma mērķis ir novērtēt barikāžu dalībnieku nopelnus, pateikties cilvēkiem, kas nezinot, kas viņus sagaida, 1991.g. barikāžu laikā no Latvijas malu malām nāca uz barikādēm. Darba grupa uzskata, ka likums būtu ne tikai vēsturiski taisnīgs un sociāli nozīmīgs mūsu neatkarības aizstāvjiem, bet arī skaidri parādītu nākamām paaudzēm, ka valsts neaizmirst tos, kas, aizstāvot Latviju, gatavi riskēt ar dzīvību.

Barikāžu dalībnieka statusu piešķirs Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde. To paredzēts piešķirt personām, kurām saskaņā ar normatīvajiem aktiem piešķirta barikāžu dalībnieka piemiņas zīme, kā arī personām, kurām piešķirts pateicības raksts par piedalīšanos Latvijas neatkarības aizstāvēšanā 1991.gadā.


Dalībnieki, kas iepriekš nav reģistrējušies, vispēdējā laikā izrāda paaugstinātu interesi sava statusa noformēšanā un barikāžu laika darbības izvērtēšanā, tāpēc gribas atgādināt, ka organizācija, kas pieņem un atbilstoši likumam izvērtē iesniegumus ir „1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība”, Rīgā, Krāmu ielā 3, LV1050, telefons 67213525, e-pasts: barikazu.muzejs@gmail.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru